Waarom bloggen?

Waarom begin je als bouwkundig adviesbureau een blog? Precies de vraag die ik stelde toen we deze website aan het ontwerpen waren. Wie is er nu geïnteresseerd in korte anekdotes van mijn hand? Dat zal een vrij select publiek aanspreken, ben ik bang.

Maar tijdens het invullen van de verschillende webpagina’s was het een steeds terug komend refrein: waarom zou iemand jou nou inhuren, wat is je meerwaarde? En iedere keer kwam er dan weer een verhaal met voorbeelden (bedankt voor je geduld Thomas). Voorbeelden die lastig in een webpagina te gieten zijn maar wel precies de kern raken. Vaak lijkt het te gaan over een klein onbenulligheidje, totdat blijkt wat de consequenties zijn dat je dat kleine onbenulligheidje onvoldoende aandacht gegeven heb.

Er is in dit geval ook een dubbele agenda, want als je met regelmaat een stukje op je website schrijft, wordt dit gezien als een site die up to date en daardoor relevanter is dan andere websites.

Maar goed, we gaan zien hoe dit uitpakt. Ik ben benieuwd of iemand de moeite neemt om dit te lezen en een reactie achter te laten.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen van Popering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *